考题
Text 4 Each suburban housewife,wrote Betty Friedan in 1963,struggles with a single quesLion as she makes the beds,shops for groceries,drives children to school and lies beside her husband at night:"Is this all?"A few years after her ground-breaking book The Feminine Mystique was published,the Cen8us Bureau began collecting data on the proportion of mothers who opt to stay at home.Over the subsequent decades the statistics answered Friedan's question with a heartfelt no.In 1967 the share of mothers who did not work ouLside the home stood at 4996;by the turn of the millennium it had dropped to just 23%.Many Lhought this number would continue to fall as women sought to"have it all".Instead,the proportion of stay-at-home moLhers has been rising steadily for the past 15 years,according to new data gathered by the Pew Research Centre.This partly reflects demographic change.Immigrants,a rising share of Lhe relevant generation,are more likely to be stay-at-home mums than women born in America.There is an economic component to the change,too:at the end of the 1990s,when mothers staying at home were at Lheir rarest,the economy was creating so many jobs that most people who wanted work could find it.Now more report that they are unable to do so,or are studying in the hope of finding work later.But there is also an element of choice:a quarter of stay-at-home mothers have coUege degrees.Taken as a whole,the group includes mothers at both ends of the social scale.Some are highly educated bankers'wives who choose not to work because they don't need the money and would rather spend their time hot-housing their toddlers so that they may one day get into Harvard.Others are poorer but calculate that,after paying for child care,the money they make sweeping filoors or serving burgers does not justify the time away from their little ones.he first group is fturly small.Pew estimates that there are 370,000 highly educated and afflu-ent slay-at-home mothers(defined as married mothers with children under 18 who have at least a master's degree and family income in excess of$75,000).That is 5%of all stay-at-home mothers with working husbands.One third of stay-at-home moLhers are single or cohabiting,and on average they are poorer than the rest.
It can be inferred from Paragraph 4 that the most vital thing for women is to______A.spend more money on their children
B.spend more time with their children
C.balance their work inside and outside
D.earn more money to support their family答案:B解析:推理题。定位到第四段。该段的spend their time hot-housing their toddlers so that Lhey may one day get into Harvard“花时间培养孩子,让他们有朝一日能够进入哈佛之类的名校”和the money they make sweeping floors or serving burgers does not justify Lhe time away from their little ones“她们通过打扫地板或者在汉堡店打工所赚的钱不足以弥补未能陪伴在孩子身边的时间”可以表明:对于女性来讲,花时间陪孩子最重要。故本题答案为[B]。
考题
If she wants to stay thin, she must make a()in her dietAchangeBturnCrunDgoA略
考题
Xiao Ming has a good friend.(11) name is Lucy.She is (12) Australia.Xiao Ming and Lucy are in the same school.(13) they are in different classes.They go to school from (14) to Saturday,They stay at(15) 0n Sundays.Lucy likes China and (16) food.She likes dumplings best.At school they play football (17) class. Xiao Ming and Lucy like volleyball. Now they are playing volleyball (18) their friends.Lucy (19) English and she often helps Xiao Ming (20) his English.( )11.A. She'sB. HerC. HersD. His
正确答案:B11.B【解析】由后面的人名露西判断,应是女孩,且名词之前要用形容词性物主代词来修饰.
考题
Text 4 Each suburban housewife,wrote Betty Friedan in 1963,struggles with a single quesLion as she makes the beds,shops for groceries,drives children to school and lies beside her husband at night:"Is this all?"A few years after her ground-breaking book The Feminine Mystique was published,the Cen8us Bureau began collecting data on the proportion of mothers who opt to stay at home.Over the subsequent decades the statistics answered Friedan's question with a heartfelt no.In 1967 the share of mothers who did not work ouLside the home stood at 4996;by the turn of the millennium it had dropped to just 23%.Many Lhought this number would continue to fall as women sought to"have it all".Instead,the proportion of stay-at-home moLhers has been rising steadily for the past 15 years,according to new data gathered by the Pew Research Centre.This partly reflects demographic change.Immigrants,a rising share of Lhe relevant generation,are more likely to be stay-at-home mums than women born in America.There is an economic component to the change,too:at the end of the 1990s,when mothers staying at home were at Lheir rarest,the economy was creating so many jobs that most people who wanted work could find it.Now more report that they are unable to do so,or are studying in the hope of finding work later.But there is also an element of choice:a quarter of stay-at-home mothers have coUege degrees.Taken as a whole,the group includes mothers at both ends of the social scale.Some are highly educated bankers'wives who choose not to work because they don't need the money and would rather spend their time hot-housing their toddlers so that they may one day get into Harvard.Others are poorer but calculate that,after paying for child care,the money they make sweeping filoors or serving burgers does not justify the time away from their little ones.he first group is fturly small.Pew estimates that there are 370,000 highly educated and afflu-ent slay-at-home mothers(defined as married mothers with children under 18 who have at least a master's degree and family income in excess of$75,000).That is 5%of all stay-at-home mothers with working husbands.One third of stay-at-home moLhers are single or cohabiting,and on average they are poorer than the rest.
Now there are more stay-at-home mothers mainly because of_____A.their laziness and lack of ambition
B.immigration and employment difficuIty
C.their own choice and their husbands'wish
D.immigration and low educational background答案:B解析:细节题。根据stay--at-home moLhers和出题顺序定位到第三段第二句:Immigrants,a rising share of the relevanl generation,are more likely to be stay-at-home mums than women bom in America.由该句可以判断:移民是家庭主妇变多的原因之一。第二个因素来自第三、四句,总结起来是因为就业市场发生变化,就业没有以前容易了。故[B]immigration and employmenl difficulty“移民和就业困难”为答案。
考题
Text 4 Each suburban housewife,wrote Betty Friedan in 1963,struggles with a single quesLion as she makes the beds,shops for groceries,drives children to school and lies beside her husband at night:"Is this all?"A few years after her ground-breaking book The Feminine Mystique was published,the Cen8us Bureau began collecting data on the proportion of mothers who opt to stay at home.Over the subsequent decades the statistics answered Friedan's question with a heartfelt no.In 1967 the share of mothers who did not work ouLside the home stood at 4996;by the turn of the millennium it had dropped to just 23%.Many Lhought this number would continue to fall as women sought to"have it all".Instead,the proportion of stay-at-home moLhers has been rising steadily for the past 15 years,according to new data gathered by the Pew Research Centre.This partly reflects demographic change.Immigrants,a rising share of Lhe relevant generation,are more likely to be stay-at-home mums than women born in America.There is an economic component to the change,too:at the end of the 1990s,when mothers staying at home were at Lheir rarest,the economy was creating so many jobs that most people who wanted work could find it.Now more report that they are unable to do so,or are studying in the hope of finding work later.But there is also an element of choice:a quarter of stay-at-home mothers have coUege degrees.Taken as a whole,the group includes mothers at both ends of the social scale.Some are highly educated bankers'wives who choose not to work because they don't need the money and would rather spend their time hot-housing their toddlers so that they may one day get into Harvard.Others are poorer but calculate that,after paying for child care,the money they make sweeping filoors or serving burgers does not justify the time away from their little ones.he first group is fturly small.Pew estimates that there are 370,000 highly educated and afflu-ent slay-at-home mothers(defined as married mothers with children under 18 who have at least a master's degree and family income in excess of$75,000).That is 5%of all stay-at-home mothers with working husbands.One third of stay-at-home moLhers are single or cohabiting,and on average they are poorer than the rest.
This text mainly centers on housewives______A.family and social background
B.reasons for not going to work
C.disparity of economic status
D.proportion and situations答案:D解析:主旨题。本文第一段以Betty Friedan引出家庭主妇的话题;第二段指出数十年来家庭主妇比重的变化:第三段分析家庭主妇越来越多的原因:最后两段描写家庭主妇的几个不同群体和状况。能够概述全文的是选项[D]proportion and situations“比重和状况”。而[A]family and social background“家庭和社会背景”;[B]reasons for not going lo work“不工作的理由”;[C]disparity of economic status“经济状况的差异”;这三项均无法概括全文。故本题选择[D]。
考题
We have to stay at home for a whole day. Why not go out and have a walk?()A. It likes a good idea.B. It sounds like a good idea.C. How is a good idea?
参考答案:B
考题
Text 4 Each suburban housewife,wrote Betty Friedan in 1963,struggles with a single quesLion as she makes the beds,shops for groceries,drives children to school and lies beside her husband at night:"Is this all?"A few years after her ground-breaking book The Feminine Mystique was published,the Cen8us Bureau began collecting data on the proportion of mothers who opt to stay at home.Over the subsequent decades the statistics answered Friedan's question with a heartfelt no.In 1967 the share of mothers who did not work ouLside the home stood at 4996;by the turn of the millennium it had dropped to just 23%.Many Lhought this number would continue to fall as women sought to"have it all".Instead,the proportion of stay-at-home moLhers has been rising steadily for the past 15 years,according to new data gathered by the Pew Research Centre.This partly reflects demographic change.Immigrants,a rising share of Lhe relevant generation,are more likely to be stay-at-home mums than women born in America.There is an economic component to the change,too:at the end of the 1990s,when mothers staying at home were at Lheir rarest,the economy was creating so many jobs that most people who wanted work could find it.Now more report that they are unable to do so,or are studying in the hope of finding work later.But there is also an element of choice:a quarter of stay-at-home mothers have coUege degrees.Taken as a whole,the group includes mothers at both ends of the social scale.Some are highly educated bankers'wives who choose not to work because they don't need the money and would rather spend their time hot-housing their toddlers so that they may one day get into Harvard.Others are poorer but calculate that,after paying for child care,the money they make sweeping filoors or serving burgers does not justify the time away from their little ones.he first group is fturly small.Pew estimates that there are 370,000 highly educated and afflu-ent slay-at-home mothers(defined as married mothers with children under 18 who have at least a master's degree and family income in excess of$75,000).That is 5%of all stay-at-home mothers with working husbands.One third of stay-at-home moLhers are single or cohabiting,and on average they are poorer than the rest.
Betty Friedan is mentioned in the first paragraph to______A.discuss about female writers
B.show the author's conLribution
C.introduce the topic of housewives
D.describe the life of single mothers答案:C解析:例证题。定位到第一段。文章首段举例一般是为了引出主题。首段提到Betty Friedan写的有关家庭主妇的句子,接着第二段提到mothers who did not work outside the home“在家庭外没有工作的母亲”=housewife“家庭主妇”;随后几段提到的stay-at.Home mothers“待在家的母亲”=housewife“家庭主妇”:由此得知housewife为全文的话题。故提到Betty Fnedan是为了引出有关家庭主妇的话题,即[C]项正确。
考题
单选题Which of the following sentences is INCORRECT?A
I would rather stay at home than go out with them.B
I prefer staying at home to going out with them.C
I prefer to stay at home rather than going out with them.D
The book is said to have been translated into many languages.正确答案:
C
解析:
考查固定词组。表示“宁可做(某事)也不做(某事)”有以下几种表达方式:“would rather do sth. than do sth.”/ “would do…rather than do…”/ “prefer doing…to doing…”/ “prefer to do…rather than do…”。C选项属于第四种表达方式,因此,应将rather than后面的going改为go。
考题
单选题If she wants to stay thin, she must make a()in her dietA
changeB
turnC
runD
go正确答案:
B
解析:
暂无解析
考题
A) get along with B) get rid of C) stay away from D) stay with答案:D解析: