专四专八考试的翻译资料,一起来看看

发布时间:2021-06-27


2021年的专四专八考试已经圆满结束了,考生们感觉如何呢。已经有不少的考生在备考2022年的专四专八考试了。51题库考试学习网为考生们分享了一些翻译的资料,一起来看看。

英译中:

(1)New Zealand is a South Pacific country located midway between the Equator and the South Pole, with a land of 268,105 square kilometers and a population of over three million.

新西兰是一个南太平洋国家,位于赤道和南极洲之间,国土面积为268105平方公里,人口为300多万。

简析:出题者十分聪明地将有关课文的首句作为考题来出,真是用心良苦。试想每篇文章的首句或每段文章的第一句话不是有提纲挈领的作用吗?理解了首句往往就能了解文章的大概。这和阅读理解的要求有着很大的相通性。所以加强对英语句子的敏感性十分有必要。

(2)When the washing cycle is over, the machine fries the plates and glasses with its own heart, and indeed they can be left inside until they are needed for the next meal.

洗涤过程完成后,洗碗机用自身的热量将盘子和杯子烘干。杯盘还可以留在机内待下一餐使用时再取出。

中译英:

(1)为了过好学校里的公寓生活,学生应该学会自己洗衣服,整理房间,甚至于买菜做饭。

To manage apartment living in school successfully, the students must learn to do their own washing and cleaning, and even buy and cool their own food.

(2) 据估计,全球毒品的贸易额已经达到每年4000亿美元之巨。吸毒者约占全世界人口的3%。

It is estimated that the global trade volume in illicit drugs averages US$400 billion each year. Illicit drug consumption involves about 3 percent of the world‘s population.

(3) 微型电脑就像一台附加了电视屏幕的打字机,能广泛的操作,可以为孩子提供电子游戏,还可以记录圣诞费用。

The microcomputer resembles a typewriter with an attached TV screen and can perform a wide range of tasks from providing children with electronic games to keeping up-to-date Christmas lists.

英译中:

(1)The process of democratization has made much headway in China, the world‘s most populous country with 900 million farmers.

中国这个有着9亿农民的世界上人口最多的国家,民主化进程正在发生新的变化。

(2)Because it combines sight, sound, movement and color, television gives advertisers many ways of catching customers‘ attention.

电视综合了视觉、声音、动态和色彩,因此它为广告宣传者提供了许多吸引顾客注意力的方式。

中译英:

(1)老年人随着年龄的增长变得越来越担心健康,如果他们住在大城市里,也会愈加担心他们的安全。

Old people become more worried about their health as they grow older, and about their safety if they live in big cities.

(2)说起中餐, 人们都知道中餐烹饪以其“色、香、味、型”俱全而闻名于世。

Talking about Chinese food, it is popular recognized that Chinese cuisine is would-famous for its perfect combination of “color, aroma, taste and appearance”.

(3)科教工作的根本任务,是提高全民族的思想道德素质、科学文化素质和创新能力。

The fundamental task of our work in science and education is to elevate the ideological and ethical standards, the scientific and cultural level of the entire nation and its creative capabilities.

以上就是今天51题库考试学习网给考生们分享的专四专八考试的资料,希望对考生们有所帮助。备考的时候建议关注历年真题,可以知道往年考试的出题方向,出题类型,这样学习的时候会更有针对性。


下面小编为大家准备了 专四专八考试 的相关考题,供大家学习参考。

Thomas Hardy's impulses as a writer, all of which he indulged in his novels, were numerous and divergent, and they did not always work together in harmony. Hardy was to some degree interested in exploring his characters' psychologies, though impelled less by curiosity than by sympathy. Occasionally he felt the impulse to comedy (in all its detached coldness) as well as the impulse to farce, but he was more often inclined to see tragedy and record it. He was also inclined to literary realism in the several senses of that phrase. He wanted to describe ordinary human beings; he wanted to speculate on their dilemma rationally (and, unfortunately, even schematically); and he wanted to record precisely the material universe. Finally, he wanted to be more than a realist. He wanted to transcend what he considered to be the banality of solely recording things exactly and to express as well his awareness of the occult and the strange.

In his novels these various impulses were sacrificed to each other inevitably and often. Inevitably, because Hardy did not care in the way that novelists such as Flaubert or James cared, and therefore took paths of least resistance. Thus, one impulse often surrendered to a fresher one and, unfortunately, instead of exacting a compromise, simply disappeared. A desire to throw over reality a light that never was might give way abruptly to the desire on the part of what we might consider a novelist-scientist to record exactly and concretely the structure and texture of a flower. In this instance, the new impulse was at least an energetic one, and thus its indulgence did not result in a relaxed style. But on other occasions Hardy abandoned a perilous, risky, and highly energizing impulse in favor of what was for him the fatally relaxing impulse to classify and schematize abstractly. When a relaxing impulse was indulged, the style. —that sure index of an author's literary worth —was certain to become verbose. Hardy's weakness derived from his apparent inability to control the comings and goings of these divergent impulses and from his unwillingness to cultivate and sustain the energetic and risky ones. He submitted to first one and then another, and the spirit blew where it listed; hence the unevenness of any one of his novels. His most controlled novel, Under the Greenwood Tree, prominently exhibits two different but reconcilable impulses —a desire to be a realist-historian and a desire to be a psychologist of love —but the slight interlockings of plot are not enough to bind the two completely together. Thus even this book splits into two distinct parts.

The most appropriate title for the passage could be ______.

A.Under the Greenwood Tree: Hardy's Ambiguous Triumph

B.The Real and the Strange: the Novelist's Shifting Realms

C.Hardy's Novelistic Impulses: the Problem of Control

D.Divergent Impulses: the Issue of Unity in the Novel

正确答案:C

【M6】

正确答案:divorce改成divorced
divorce改成divorced 解析:原句中divorce为名词,名词不能作表语。

【M2】

正确答案:occured改成occurred
occured改成occurred 解析:这属于拼写错误。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:contact@51tk.com 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。